Op zoek naar de hemel

Leer alles over Omgaan met tegenslag

Eva van Berkel is nog maar zeven jaar oud als haar vader komt te overlijden. Op zijn sterfbed belooft hij in de hemel op Eva te wachten. Deze belofte is de reden van haar zoektocht. Eva gaat op reis om de hemel op aarde te ontdekken.
In het Verre Oosten leert ze mediteren en krijgt ze inzicht in oude wijsheden. Op haar pelgrimage naar Santiago de Compostela leert ze om haar rugzakje leeg te houden. Uiteindelijk ontdekt Eva het geheim van een gelukkig leven als ze in het bezit komt van een aangrijpend en authentiek dagboek.

Het leven van Eva van Berkel is in meerdere opzichten hartroerend en bijzonder. Ze volgt het pad van haar hart en ontdekt het geheim van een gelukkig leven.

De reis naar binnen is de mooiste reis die je kunt maken!

Let op: Dit boek is eerder uitgegeven onder de titel Hoop, Liefde & Vergeven

Bestellen

Lezersreacties

Heb sinds gisteren ‘Op zoek naar de hemel’ uitgelezen. Gewoonweg ‘waardevol, schitterend’. Is het eerste boek dat ik gelezen heb van HP Roel. Wil ze allemaal lezen! (annemie, 6 januari 2018)

Recensie NBD Bilbion:  Een vlot geschreven verhaal over het zoeken naar de zin van het leven en de dood.

De hoofdpersoon Eva van Berkel gaat op zoek naar zichzelf en de zin van het leven. Eerst gaat zij daarvoor naar een ashram in India. Hier wordt zij teruggeworpen op zichzelf in de dagelijkse routine en in het afwerpen van de eigen identiteit (witte jurk en kaalgeschoren hoofd). De verhalen uit de ashram worden vergezeld van uitspraken van de goeroe daar. Eva leert mediteren en krijgt inzicht in de oosterse manier van leven. Jaren later loopt zij zelf de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. Hier komt zij op allerlei manieren zichzelf tegen, zowel in het fysieke als in het mentale. Tijdens deze pelgrimstocht ontmoet ze ook haar levenspartner. Uiteindelijk komt ze thuis in Amsterdam op de rommelmarkt een boekje tegen dat geschreven is door een vrouw in het concentratiekamp Auschwitz in 1943. Hierin ontdekt zij het geheim van het leven en dit blijft tot het eind van haar eigen leven een zeer kostbaar bezit. Het boek is voorzien van een proloog, en bestaat uit de delen, hoop, liefde en vergeven. (recensie 27 december 2017)

Fantastisch, inspirerend boek. Ik heb het net voor de tweede keer uit. Deze tweede keer arceringen en aantekingen erin gezet en nu ga ik het uitlenen aan in elk geval 2 bekenden maar ik hoop nog meer. Aan hen vraag ik hetzelfde te doen en zo wordt het hopenlijk een document waardoor we naast het boek ook van elkaar kunnen leren. (Carla, 24 februari 2017)

Een mooie roman met veel spiritualiteit en lessen erin. Wat ik mooi vind dat elk hoofstuk met een spirituele oneliner begint wat slaat op de les in dat hoofdstuk.Goed geschreven je voelt letterlijk de frustratie van Eva. Soms hier en daar wat basaal en eenvoudig beschreven maar dat is het enige minpuntje. net als Ki een boek wat je vaker kunt lezen ivm de levenslessen. (C., 12 januari 2017, overgenomen van Bol.com)

recensie NBC Biblion 7 december 2016:     De hoofdpersoon Evan Berkel gaat op zoek naar zichzelf en de zin van het leven. Eerst gaat zij daarvoor naar een Ashram in India. Hier wordt zij teruggeworpen op zichzelf in de dagelijkse routine en in het afwerpen van de eigen identiteit (witte jurk en kaalgeschoren hoofd). De verhalen uit de ashram worden vergezeld van uitspraken van de goeroe daar. Eva leer mediteren en krijgt inzicht in de oosterse manier van denken. Jaren latere loopt zij de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. Hier komt zij op allerlei manieren zichzelf tegen, zowel in de het fysieke als in het mentale. Tijdens deze perlgrimstocht ontmoet ze ook haar levenspartner. Uiteindelijk komt ze thuis in Amsterdam op de rommelmarkt een boekje tegen dat geschreven is door een vrouw in het concentratiekamp Auschwitz in 1943. Hierin ontdekt zij het geheim van het leven en dit blijft tot het eind van haar eigen leven een zeer kostbaar bezit. Een vlot geschreven verhaal over het zoeken naar de zin van het leven en de dood.   Recensent: J.C. Brouwer

Speechless ! Zo mooi boek, heeft me echt geraakt! Heb het meteen uitgeleend aan een bijzonder mens. En daarna lees ik het opnieuw........ik kreeg er veel energie van en smaakt gewoon naar meer, meer en nog eens meer!  (Gerard, 26 november 2016)

Wat een geweldig boek !!!!   Dat lees je in 1 keer uit. Op het einde ben je gewoon stil . Ik prijs hem iedereen aan . Zoiets moet je gelezen hebben. Proficiat Hans Peter Roel. Jij bent een schrijver naar mijn hart.                                   (Monique, 8 november 2016)

Wat een nieuw geweldig boek van Hans Peter Roel. Een ontzettend mooi verhaal! Boeiend en lief.  Een absolute must have. (S.Miley 31 oktober 2016, overgenomen van Bol.com)

Een heel mooi levens verhaal van een vrouw. Het begint bij het naderde einde van haar leven. Dan gaat het verhaal over haar jeugd. Het opgroeien, haar eigen keuzes maken op basis van haar gevoel. En de levenslessen die daarbij op haar pad komen. De reis naar india, vervolgd door de pelgrimstocht, en bij toeval komt ze bij een dagboek uit, over auswitz. Hieruit blijkt weer dat zolang je op je gevoel vertrouwd, zich de ware levenslessen aandienen.(Niek, 23 sept, 2016, overgenomen van Bol.com)

Het raakt je diep in je ziel door herkenningspunten in je eigen leven.
Je wordt meegesleept in een andere wereld, om je eigen wereld te ontdekken.
Mooi geschreven, en zet je aan tot nadenken.
Een echte aanrader!


Wat een prachtig aangrijpend verhaal.
Omdat ook ik op vroege leeftijd mijn vader ben verloren werd ik meteen het boek ingezogen om het vervolgens met tussenpauzes van werk, in een keer uit te lezen.
Regelmatig biggelden de tranen over mijn wangen, ik ben echt geraakt.
Ik verloor mijn vader toen ik elf jaar was, hij was toen al 83 jaar.
Een hele wijze bijzonder lieve man waarvan ik zeker weet dat hij naast me loopt bij elke stap die ik zet in mijn leven.
Mijn moeder is er gelukkig nog en ook zij staat me bij in hele mooie en mindere tijden, een echte rots.
Na je boek gelezen te hebben wilde ik het gevoel opschrijven dat het me gaf.
Ik wil dit graag met je delen.
Bedankt voor de vele fijne leesuurtjes!
(Barbara, 22 september 2016)

Wauw Hans Peter Roel, wat een fantastisch boek weer!
Zo bezielend. Zo waar het om draait in het leven.
Stil van. Het verhaal heeft diepe indruk achter gelaten.
(Annet de J., 20 september 2016)

Ik heb je nieuwe boek gelezen. Wat een mooi boek. Echt een boek wat je raakt en
je aan het denken zet. Heel bijzonder, ook de omslag van het boek vind ik heel
speciaal met de opgelegde letters in goud. Bedankt, ik ga hem zeker nog een keer
lezen en beveel je boek zeker bij andere aan.
(Mieke, 21 september 2016)

Een heerlijk boek wat je echt meesleurt in het verhaal van Eva. Je beleeft haar reis volledig. Een echte aanrader. (Yvonne, 5 oktober 2016, overgenomen van bol.com)

Het is echt een heel mooi, spiritueel en emotioneel boek.
Ik heb het achter elkaar uitgelezen en de inhoud heeft nog lang in mijn hoofd rond gedwaald.
Echt een aanrader.
(Diabolo, 4 oktober 2016, overgenomen van bol.com)

Prachtig inspirerend boek
Wijsheden, diepgang en veel aha momenten van herkenning.
(V. de Gub, 4 oktober 2016, overgenomen van bol.com)

Mooi!!! De boeken van Hans Peter Roel lees je meerdere keren.... De eerste keer om het verhaal te lezen, daarna om per pagina de levenslessen en de wijsheden uit te halen. . Mooi en meeslepend verhaal over Eva, aan het einde van haar leven. De verschillende onderdelen ( met name de beschrijving van de camino ) zeer gedetailleerd was beschreven en hierdoor " saai" werd. Ik verheug me op komend weekend waarin ik het boek bladzijde voor bladzijde, , in een heel rustig tempo, opnieuw ga lezen en de wijsheden op me in ga laten werken! Ik hoop te ontdekken waarom de camino gedetailleerd is beschreven. Vooralsnog: een super mooi boek. Dank je wel Hans Peter Roel.
(tow, 28 september 2016, overgenomen van bol.com)

Een heel mooi levens verhaal van een vrouw. Het begint bij het naderde einde van haar leven. Dan gaat het verhaal over haar jeugd. Het opgroeien, haar eigen keuzes maken op basis van haar gevoel. En de levenslessen die daarbij op haar pad komen. De reis naar india, vervolgd door de pelgrimstocht, en bij toeval komt ze bij een dagboek uit, over Auswitz. Hieruit blijkt weer dat zolang je op je gevoel vertrouwd, zich de ware levenslessen aandienen.
Het raakt je diep in je ziel door herkenningspunten in je eigen leven.
Je wordt meegesleept in een andere wereld, om je eigen wereld te ontdekken.
Mooi geschreven, en zet je aan tot nadenken.
Een echte aanrader!
(Nieke, 23 september 2016, overgenomen van bol.com)

Dit boek blijft je boeien van het begin tot het einde. Het is prachtig geschreven. Ik hoop dat er nog veel van deze mooie inspirerende boeken mogen volgen!
(Blossem, 19 september 2016, overgenomen van bol.com)