De ontkooiing

Met dit boek slaat Hans Peter Roel een brug tussen Business & Spiritualiteit. Het boek helpt je met je persoonlijke en je zakelijke ontkooiing en zorgt dat je loskomt van beperkende denkbeelden en vastgeroeste patronen

Bestellen

Lezersreacties

De Ontkooiing

Ik heb hem gelezen "de ontkooiing" zou een mooi cadeau zijn voor vele bazen zodat hun ogen geopend worden dat "mensen mensen "in een organisatie veel meer bij kunnen dragen dan degene die alleen maar aan geld,macht, materiaal en vooral hun eigen ego denken. Eens komt het goed en zal er een kanteling plaats gaan vinden waar de wereld alleen maar mooier van wordt.
Rene
Recensie van NBD Biblion van : " De Ontkooiing"
De Ontkooiing: kom uit je comfortzone!/Hans Peter Roel
3e herziene druk van uitgeverij N.E.X.T. Company uit Baarn 2012.
Als organisatie is het belangrijk om de communicatie, bedrijfsvoering en omgang met personeel aan te passen aan de huidige tijd. Maar om dat te doen is het belangrijk oude(rwetse) regels die niet meer van toepassing zijn te elimineren en de innovatie te richten op de huidige mogelijkheden. Deze transitie noemt det boek "ontkooien".
De managers dienen deze slag ook en vooral eerst persoonlijk te maken. Na de inleiding gaat het eerste deel over persoonlijke ontkooiing. Dit bestaat uit 4 stappen
1. vrijheid in denken
2. stilte en leegte
3. verbeelding en dromen
4. intuïtie en synchroniciteit
Het zakelijk ontkooien -deel2- behandelt een aantal stappen en de innovatiecirkel. De auteur is een Nederlandse management visionair. Gericht op mensen die zich willen ontdoen van belemmeringen en vrijuit willen leve, alsmede op managers die dit in hun bedrijf willen toepassen.
Recensent: Ir. K.W. Sijtsma MBA
NBD/Bilbion

Beste Hans Peter, ik heb je boek nu uit. Uitstekend! Het geeft prima aan hoe we uit dit keurslijf moeten komen. Zo’n keurslijf waarin ik zelf ook ooit zat. Nu als ondernemer onderneem ik zoveel nieuwe dingen…. Heerlijk. Niemand die me vertelt dat ik iets niet meer mag doen als ik dat leuk, slim, passend etc vind….
Elmer H..

Een fantastisch boek dat je niet meer weglegt
Ilse van de S.

In 1 adem uitgelezen. Concreet leesvoer voor ondernemers
Wim van B

Het wordt tijd om meer uit de kennis te halen, die in organisaties aanwezig is. Wisdom of the crowds is een mooi nieuw inzicht. Bedankt daarvoor.
Alice M.

Beste Hans Peter,
Enige tijd geleden heb je mij je boek toegestuurd als recensie exemplaar. Ik vind het boek zeker de moeite waard om meer aandacht te krijgen.
Sander de W.

Wij hebben voor iedereen het boek ' De Ontkooiing' aangeschaft, een helder en fijn te lezen boek, als vervolg op het NEXT boek.
Mienke S.

Heb je boekje over ontkooiien gelezen.
Het komt zelden voor dat ik een non-fictieboek achterelkaar uitlees maar De Ontkooiing ging achterelkaar naar binnen.
Vervolgens merk ik in mijn eigen werksituatie hoe graag ik eigenlijk ook ontkooiien wil.
Goed boek, ik heb genoten.
Dick P.

Allereerst wil ik je danken voor de inspirerende boeken die je geschreven hebt. Mijn vrouw en ik bouwen momenteel een website waarop wij o.a. bedrijfsyoga aanbieden. Uit het boek De Ontkooiing zouden wij graag een paar regels tekst willen gebruiken om mensen te inspireren. Daarvoor vragen wij je bij deze toestemming.
We zijn massaal op zoek naar inspiratie. Inspiratie is bezieling en is ongelooflijk krachtig. Zonder inspiratie is het bijna niet mogelijk sussesvol te zijn. De meest krachtige inspiratie komt bij ieder mens van binnenuit als je stil bent en in staat te horen wat het leven jou te zeggen heeft. Wanneer je zelf bezield bent heb je de gave anderen mensen te raken en te inspireren.
Rob & Ingrid G.

Hallo Hans Peter,
heb net weer eens wat door je boekje gelezen en ben erg enthousiast
over de heldere manier waarop je een plaatje schetst van de onderneming van de toekomst.
Ik heb echt het gevoel dat je met je verhaal een goede basis hebt om eens trainingen voor leiders onder de loupe te nemen, te kijken hoe je professionals zou kunnen ondersteunen om hun eigen kwaliteiten beter te benutten.
Esther de B.

Hallo Roel,
Het “ontkooien” van mensen en organisaties is inderdaad voor mij al een poosje een hot item in onze gesprekken over waar wij voor willen gaan. Wij willen graag een waardevolle bijdrage hieraan leveren en weten inmiddels dat we met onze oprechte aandacht voor dit ‘ontkooiingsproces’ mensen professioneel kunnen bijstaan, uitdagen en inspireren.
Marijke S.

info@nextcompany.nl