De vierde dimensie

De Vierde Dimensie is een verhaal over de onzichtbare wereld om ons heen, die bepalend is voor succes. Het is een boek dat inzicht geeft in de wetmatigheden die in de vierde dimensie gelden en dat ingaat op de magie van het leven.

Wens, werkelijkheid en toeval lopen in dit verhaal dwars door elkaar, net als in het leven zelf. Toevalligheden spelen een belangrijke rol in ons leven. In dit boek leer je het toeval te herkennen en dat vervolgens gericht te sturen.

Ga mee op reis met Nick Larson, een succesvolle beursmakelaar, die door de crisis in de schuldsanering belandt. Na deze ingrijpende gebeurtenis gaat hij op zoek naar de waarheid en komt zo de vierde dimensie op het spoor.

Bestellen

Lezersreacties

De Vierde Dimensie

Ik heb afgelopen vrijdag mijn allerbeste investering ooit gedaan! Ik heb nl het boek "de vierde dimensie" aan mezelf cadeau gedaan. Ik wil u vanuit de grond van mijn hart bedanken voor dit boek. Ik heb het met een aantal onderbrekingen (kidsweekend) achterelkaar gelezen en het heeft mijn leven verrijkt en bevestigd en erkend (beide volgorde volstaat) Wat een rijkdom en geluk! ! Nogmaals, mijn dank is oneindig.(Yaneth, 23 april 2017)

Het boek in roman vorm neemt je mee op een mooie spirituele reis die op een duidelijke begrijpbare wijze helpt om (nog) meer richting en inhoud te geven. Aanrader met mooie levenslessen.(Bart, 21 februari 2017, overegenomen van Bol.com)

Dit boek zet je echt aan het na denken, af en toe wegleggen om door te laten dringen wat er in het boek gebeurt.
Je kijkt na het lezen echt anders tegen het leven aan. Ook mooi onderwerp om met vrienden en familie van gedachten te wisselen. Wil nu graag met het werkboek aan de gang. (Aukina, 31 januari 2017, overgenomen van Bol.com)

"je leven zal nooit meer het zelfde zijn na het lezen van dit boek", helemaal waar! je gaat heel anders om met "toevalligheden" die in dit boek benoemt worden en waar je dagelijks mee in contact komt, geschreven in romanvorm zodat het lekker weg leest, inmiddels voor de tweede keer aan het lezen, dit boek zou iedereen moeten lezen!!! (Illnovelle, overgenomen van Bol.com 21 juli 2016)

De vierde dimensie van Hans Peter Roel is een verhaal over de onzichtbare wereld om ons heen, die bepalend is voor succes. Het is een boek dat inzicht geeft in de wetmatigheden die in de vierde dimensie gelden
Vierde DimensieBen je klaar voor verandering in leven? Dan ben je klaar voor de vierde dimensie

Soms gebeuren er dingen in mijn leven, en dan denk ik ook wat toevallig. Ik ben niet spiritueel aangelegd, maar sommige dingen die gebeuren zetten mij wel aan het denken. Daarom was ik erg benieuwd naar dit boek.

De vierde dimensie is een verhaal over de onzichtbare wereld om ons heen, die bepalend is voor succes. Het is een boek dat inzicht geeft in de wetmatigheden die in de vierde dimensie gelden en dat ingaat op de magie van het leven. Klinkt allemaal erg zwaar. Maar Hans Peter Roel heeft dit boek in romanvorm geschreven en het leest lekker. Iedereen heeft wel een wens en dan droom je weg. Maar er is ook de werkelijkheid. Toeval is ook een bezoeker in ons leven. Juist die toevalligheden spelen een belangrijke rol in ons leven. Hans Peter neemt ons mee in de wereld van wens, werkelijkheid en toeval. Waarom gebeuren de dingen zoals ze gaan?
Ga mee op reis met Nick Larson, een succesvolle beursmakelaar, die door de crisis in de schuldsanering belandt. Na deze ingrijpende gebeurtenis gaat hij op zoek naar de waarheid en komt zo de vierde dimensie op het spoor. Ik vind de vierde dimensie een mooi boek. In eerste instantie leek het mij een zwaar thema. Maar het verhaal zet je aan het denken. Een aanrader voor iedereen die meer over toeval wil weten.

Recensie geschreven door Anja Schuller van de Blije Boekenwurm, 25 juli 2016

Goed geschreven, leest heerlijk weg. Je gaat nadenken over het leven zowel het verleden, heden en de toekomst. Het is waar, na het lezen van dit boek zal je leven niet meer hetzelfde zijn, je kijk in ieder geval tegen heel veel dingen anders aan. (RAST, overgenomen van Bol.com 28 juni 2016)

Een Aanrader! Ik vind het een super leuk boek.het laat je nadenken en omdenken over aspecten.Het boek is in romanvorm geschreven zodat het makkelijk te lezen is, maar toepasselijk in ieders leven., zeker een aanrader en leerzaam! (MMessina, overgenomen van Bol.com 11 mei 2016)

Jammer ....... dat boek zo snel uitgelezen was. Kon gewoon niet stoppen met lezen. Moest in één ruk uit.Heb ondertussen al uitgeleend aan mijn zus en ............... idem scenario ! (Chris, overgenomen van Bol.com 9 mei 2016)

Intrigerend. Een boeiend en makkelijk leesbaar boek wat op indringende wijze een ommekeer in ons denken en handelen beschrijft om onze planeet te behoeden voor een faillisement! Een aanrader!! (Woev, overgenomen van Bol.com 7 mei 2016)

De verandering.. De Vierde Dimensie is een verhaal over de onzichtbare wereld om ons heen. Het betreft de onzichtbare wereld die ons leven bepaalt.Een mooi citaat uit het boek : ‘‘Pas als je het doorhebt, geloof je niet meer in toeval.’’ Dit heb ik er uit gehaald: Ik kan alleen de wereld en anderen veranderen door mezelf te veranderen. Als ik op een goede en zuivere wijze leef, kunnen anderen daaraan een voorbeeld nemen. Als door mijn toedoen maar één mens beter gaat leven en dat doorgeeft aan anderen, is mijn taak volbracht.Je hebt tenslotte maar één kaarsje nodig om de wereld in brand te steken. Een heel toegankelijk boek dat de kijk op mijn leven enorm heeft veranderd.Ik beschouw het boek als een soort bijbel. (Henriette, 28 april 2016)

Wederom een fijn geschreven boek van de hand van Hans Peter Roel. In romanvorm neemt de schrijver je mee in het leven van de hoofdpersoon die er op bijzondere manieren achter komt dat er zo veel meer is tussen hemel en aarde dan wij denken. Onder de noemer toeval bestaat niet worden zijn ogen geopend en stelt hij zich als doel om de mensheid hiervan te overtuigen. Mede door het schrijven van dit boek. Persoonlijk vind ik dit geen "zweverig"boek ondanks dat het over "toeval"gaat! (Capsound, overgenomen van Bol.com 22 maart 2016)

De Vierde Dimensie is een zwaar boek. Letterlijk bezien dan, als je het fysiek in handen hebt. De inhoud is allesbehalve zwaar. Zoals anderen al opmerkten, leest de roman gemakkelijk weg, neemt het boek je mee in de wereld van hoofdpersoon Nick en leer je samen met hem praktische toepassingen en prikkelende wetenswaardigheden over onze belevingswereld. Qua sfeer herinnerde dit boek me aan De Celestijnse Belofte: een jaren 90-roman waaruit we vernamen dat toeval niet bestaat. Maar De Vierde Dimensie is geloofwaardiger, eigentijdser en beter geschreven. Ik herkende ook principes uit andere boeken, omdat ik nu eenmaal veel en graag over dit soort onderwerpen lees. Denk aan het werk van Rhonda Byrne (The Secret), Stuart Wilde en Abraham-Hicks. De grote vraag was dus of ik uit dit mooie boek van Hans Peter Roel nog iets nieuws zou halen. Het antwoord daarop is: ja! Tijdens het lezen werd ik geraakt omdat er voor mij onverwacht een kwartje viel. De uitleg over de Vierde Dimensie loste een vraagstuk op dat me sinds het sterfbed van mijn vader bezig had gehouden. Dingen werden plotseling duidelijk. Mooi! Waar ik verder van genoten heb, zijn de inspirerende quotes aan het einde van ieder hoofdstuk. Een goed moment ook om het boek weer even weg te leggen en alles te laten bezinken. Dat brengt me tot het enige probleem dat ik met dit werk had. Het aantal pagina's onder de rechterduim slonk te snel; het stapeltje nog te lezen bladzijden werd al gauw te dun. Ik wilde dit boek niet uitlezen. Ik wilde er langer van genieten. Hoewel ik meer prachtige boeken van deze auteur heb gelezen, had ik dit gevoel het sterkst bij De Vierde Dimensie. (Krian, 20 maart 2016, overgenomen van Bol.com)

Zeker weten dat je hieruit iets haalt ...boeiend en ook rakend ...gisteren zat ik op pagina 235 en heb mijn tranen niet kunnen bedwingen . Een boek om over het leven na te denken en over jezelf ook . Een aanrader! (Kristel, 20 maart 2016)

Superboeiend boek...leest vlot weg...inhoud zet aan tot het nog meer openstaan, voor wat er meer is dan men ziet...echt de moeite waard..."als je iets niet kunt zien, wil het nog niet zeggen dat er niets is" (Annemarie, 15 maart 2016)

Ik geloof dat er meer is tussen hemel en aarde.Ik voel dat er meer is tussen hemel en aarde.Innerlijk wist ik dat al als klein meisje.Door opvoeding & socialisatie kwam ik verder van mijn gevoel af te staan.Nu leef ik helemaal vanuit mijn Hart.En precies op dit moment kreeg ik dit boek in mijn handen.Het geeft betekenis & woorden aan dingen die ik innerlijk al lang wist. Magisch mooi! (Monique, recensie overgenomen van Bol.com 19-1-2016)

Ik vond het een spannend boek, van het begin tot het einde. Hoe verder ik las, hoe meer ik begon te begrijpen waar het allemaal over gaat. Dat geld hebben geen garantie is voor geluk weet ik en nog vele anderen, maar hier is het ook goed omschreven, en zeker als het personage dan nog eens alles verliest. Dan wil je ook meteen weten, wat hij gaat doen, hoe hij ermee zal omgaan en oplossen, en leren van het leven.Het is een boek dat uitlegt dat niet alles toeval is, alles heeft een reden. Niets gebeurt zomaar. Dat boek leest als een trein. Ik raad het aan, voor wie een inzicht wil krijgen en zelfkennis wil opdoen. (Sarah, recensie overgenomen van Bol.com 12-1-2016)

Wat een prachtboek heeft Hans Peter Roel ook dit keer weer geschreven. Verslavend om te lezen en wat een herkenning. Jammer dat ik het boek uit heb ... Een echte mega aanrader om te lezen. Zal dit boek met liefde doorgeven. (recensie overgenomen van Ako, 4 januari 2016)

Recensie van NBD/Biblion (bibliotheek) De vierde dimensie: toeval bestaat niet/ Hans Peter Roel Met dit boek wil de schrijver inzicht geven in de universele wetten van 'de vierde dimensie'. Hij moedigt de lezer aan om gebruik te leren maken van de aanwijzingen ('toevalligheden') vanuit de universele inteligentie ofwel 'het veld', om zo in de flow van diens leven te komen. Het boek is geschreven in romanvorm. Hierdoor is de informatie voor de lezer invoelbaar en begrijpelijk. Het verhaal gaat over een succesvolle beursmakelaar die door een persoonlijke beslissing ten tijde van de economische crisis in de schuldsanering belandt. Wanneer hij de wanhoop nabij is, wordt hij onverwachts uitgenodigd om op zoek te gaan het 'het geheim van het leven'. Op zijn reis ontmoet hij professor Markowitz, die hem leert hoe je de vierde dimensie kunt ervaren en benutten. Hij wordt ingewijd in een wereldwijd geheim genootschap dat als doel heeft de wereld te verbeteren door onder andere het economische groeimodel te veranderen. (Recensent: V. Hoondert ; 9-12-2015)

Verrassend verwonderlijk! Toen ik de titel getipt kreeg door een goede vriend, waar ik toen hij mij het boek aanprees, even serieus twijfelde over dat 'goede', wist ik nog niet dat het verhaal mij zo zou grijpen. Eigenlijk is het geen opmerkelijk verhaal op zich, meer een fase-beschrijving van een, okee niet-alledaagse, hardwerkende kerel. Maar de intensieve en oprechtheid die hij meekrijgt in zijn begrips-proces, het zoeken en de avontuurlijke noot maakt dat je het boek ingetrokken wordt. Lees en verwonder! (Tosca, 7 december 2015, overgenomen van Bol.com)

'Page turner' met zeer praktische tips. Boek wat heerlijk leest en niet alleen vragen beantwoordt, maar ook oproept en dus jezelf uitnodigt om weer eens op een andere manier naar levenszaken te kijken. Feit, fictie en wens lopen door elkaar heen, wat het ook heel toegankelijk maakt. Echt een aanrader! (Nathalie, 7 december 2015, overgenomen van Bol.com)

Een gemakkelijk leesbaar en zeer interessant boek. Omdat de echte feiten verpakt zijn in roman vorm leest het zo fijn. Een echte aanrader als je nieuwsgierig bent naar alles wat in het leven mogelijk is. (Katarina, 7 december 2015, overgenomen van Bol.com)

Het boek "De vierde dimensie, toeval bestaat niet" gelezen. De onzichtbare wereld die ons leven bepaald, daar had ik al een vermoeden van. Een mooi prachtig geschreven boek dat makkelijk leest. Voor mij met veel herkenbare levens ervaringen. (Jos, 7 december 2015)

Prachtig verhaal! Als je dit boek gelezen hebt kijk je er weer anders tegen aan! Een echte aanrader! (vd Weigert, 24 november 2015)

Een Open visie op een oude Kennis. Dit boek neemt je stap voor stap mee in de "vierde dimensie". Toegangelijk geschreven met toepasselijke voorbeelden uit het leven.Tof boek, zeker een aanrader. Geeft inspiratie en duidt op kleine veranderingen in het leven. (HdnL, 26 november 2015)

Sinds 3 a 4 weken heb ik dit fantastische boek in mijn bezit. Langzaam ben ik begonnen met lezen. Ik zeg langzaam want na ieder "hoofdstuk" moet ik hem even wegleggen om alles te overdenken. Veel gedachten en gevoelens had ik al en nu dit ook nog eens een plek krijgt is dat best overweldigend. Bedankt dat u dit alles met ons wil delen! (Frida, 15 november 2015)

Gewoon een schitterend boek waar je bij het lezen ook jezelf kan tegenkomen en mooie inzichten tegenkomt!! (Hugo, 14 november 2015)

Wow... Ben het boek De vierde dimensie aan het lezen, van de schrijver van het boek Ki. Over toeval bestaat niet. Over dat er andere krachten zijn, iets groters dan wij ooit kunnen bevatten. Ik weet dit al zo lang ik leef en toch raakt het me weer zo. Prachtig... (Joke, 10 november 2015)

Enorm boeiend en inspirerend boek. Zonder tijdsbesef uitgelezen. Eindelijk een boek dat verwoordt, wat ik voel. Een noodzakeiljk verhaal op weg naar bewustwording. (Inge, 1 november 2015)

Wat " toevallig" als een boek dat je opent begint met de zinnen :Waarom gebeurt er wat er gebeurt? Waarom doen mensen wat ze doen ?? Sinds ik kan denken houden deze twee vragen mij bezig..... En ik wist idd al lang dat toeval niet bestaat...iets valt je toe ...dat wel ;) bedankt ...genoten van het boek en in twee avondjes uit gelezen...op zoek naar meer werk van Hans Peter Roel ! Jacqueline, 17 oktober 2015

Heb het boek ook net uit en vind het gewoonweg super met name ook hoe het geschreven is, leest zo lekker. Heel veel dank Hans Peter Roel voor het zoveelste boek dat zo met hart en ziel geschreven is en waar je ook veel aan heb in onze hectische maatschappij. (Patrick, 17 oktober 2015)

Ik heb het boek net uit! Inspiratie alom. Prettig geschreven en vraagt om meer ( boeken en verhalen) dit soort boeken zou eens op de verplichte boekenlijst van de examens moeten staan dan zouden we snel in een nieuwe wereld leven.( Natasja, 16 oktober 2015)

Lang geen boeken kunnen lezen ,maar dit boek in 3 dagen helemaal uit !!! (Hannie, 16 oktober 2015)

Fantastisch boek, waarin de hoofdpersoon zijn gedachtenkracht leert kennen en gebruiken om zijn missie op aarde te volbrengen. Dit gaat niet zonder slag of stoot. De hoofdpersoon verliest alles, zelfs zijn grote liefde tot hij tot acceptatie komt en hij inzicht krijgt. Het is eenverhaal dat mij erg aanspreekt, herkenbaar en duidelijk perspectief geeft op wat de vierde dimensie is. Dit boek is zeer de moeite waard. Veel lees plezier! ( Rene, 13 oktober 2015)

Dank je wel,Hans Peter Roel voor dit prachtige boek.Idd toeval bestaat niet.
Dit boek kwam voor mij op het juiste moment. Heb het in 1 adem uitgelezen.
Zeer inspirerend. Dank, Dank, dank
(Alie H., 11 oktober 2015)

Nee je wilt 'm zeker niet meer kwijt. Aantekeningen en aandachtspuntjes in de kantlijn. Een goede reminder van wat diep in ons aan het wakker worden is. (Marjon H., 8 oktober 2015)

Het is een eye-opener dat subliem boek met een realistisch einde in definiëring van het kwaad waarvan we ons niet bewust zijn. Heb het gelezen in 16 uur, zo innemend is het.
(Ariane P. , 9 oktober 2015)

Ik heb het net uit. Schitterend boek dat mij veel antwoorden heeft gegeven. Een aanrader!
(Paula P. 3 oktober 2015)

Heb het afgelopen donderdag binnen gekregen en vandaag uit gelezen .Een heel mooi verhaal met een boodschap die je echt aan het denken zet en hoop dat dit nog vele aan het denken zet .mij in ieder geval wel!!
(Henny M., 30 september 2015)

Dit is een boek wat veel meer mensen zouden moeten lezen. Het is fascinerend en intrigerend en leest ook nog eens heel makkelijk. Ik vind het een heel prettig idee dat er een vierde dimensie bestaat, nu moet ik het alleen nog leren op te merken en zinvolle toevalligheden te zien en kansen te pakken. Daarnaast moet ik nu toch echt een manier zien te vinden om te ontdekken wat mijn passie is, want als ik het goed begrijp kan het universum je alleen maar helpen als je duidelijk formuleert wat je passie is en waar je hulp bij nodig hebt. Echt een super fijn en mooi boek. (Sabine J. , 1 oktober 2015)

info@nextcompany.nl