Ki Running 

“Train je lichaam en geest met Ki”


Wat is Ki-running?  
Ki-Running combineert westerse bewegingsleer met oosterse wijsheid en gaat verder dan het traditionele hardlopen. Het resultaat is een gezond, energiek lichaam en een positieve gezonde geest. Bovendien val je door de combinatie van gezonde voeding en meer beweging ook nog eens af.

Wat levert Ki-running je op?
Ki-running is een ontspannen manier van (hard)lopen. Het zorgt voor:
Een fit en getraind lichaam
Ki energie in je systeem
Een positieve geest

Wat is de Ki-Mile?
De dagelijkse Ki-mile (1,6 km) duurt maximaal 15 minuten per dag en maakt je oersterk en energiek. Leer lopen op de natuurlijke frequentie van 180 beats per minuut en ervaar hoe gemakkelijk je loopt.

Hans Peter Roel liep verschillende marathons en de 900 km lange tocht naar Santiago de Compostella met behulp van Ki-running. Hij inspireert en zet mensen in beweging.

www.kirunning.nl

Bestellen

Lezersreacties

Aanrader!
Ik heb het boek nu enige tijd en lees er nog geregeld in terug. Mijn ervaring is: een leuk, onderhoudend en makkelijk leesbaar boek. Zeker geen complexe theorie, maar eenvoudig te begrijpen en te volgen. Ik was al enigzins bezig met Ki energie en toevallig ook een hardloopliefhebber. Dit boek geeft een mooie combinatie van beide werelden. De methode is praktisch en kost je geen jarenlange training. Vrij vlug aan te leren dus. Mijn persoonlijke mening: aanrader! (Richard V., 11 januari 2018)

Mijn man, dochters (9 jaar) en ik hebben het 108 dagen volgehouden! Het was zeker voor onze dochters niet altijd gemakkelijk, maar meestal met veel plezier gerend. Even bijkletsen voor het avondeten , maar ook wel eens ‘s ochtend vroeg als we ‘s avonds niet konden .. Het geeft zeker energie, maar vooral een goed gevoel dat we deze ‘challenge’ zijn aangegaan met elkaar, en hebben afgemaakt. We missen het nu zelfs! We blijven dus als gezin rennen, maar.. niet meer iedere dag. (Jamie Rozenboom, 11 januari 2018)

Recensie NBD Biblion

Ki running & power walking: training voor lichaam en geest

Ki-running zorgt voor twee dingen; je lichaam wordt getraind en het maakt je geest positiever. Je hebt minder kans op diabetes 2 en op hart- en vaatziekten. Doel: elke dag een zogenaamde Ki-mijl lopen, waardoor je uiteindelijk in een flow komt. Die flow zorgt voor de nodige ontspanning en rust. De dagelijkse mijl is gebaseerd op een stevige basishouding, een natuurlijke looptechniek en het opwekken van ontspanning. De mijl beslaat 1.609 meter. Je kunt uitgaan van elke dag een kwartier hardlopen. Doe dit in ieder geval 108 dagen lang. Het getal 108 stamt uit het Boeddhisme en ervaring leert dat je na 108 dagen een gewoonte echt in je leven kunt inpassen. Voorafgaand aan de mijl doe je drie oefeningen, vervolgens ga je lopen. Maakt niet uit hoe hard. Aan het eind doe je een ademhalingsoefening. Dit alles wordt stap voor stap uitgelegd in dit boek.
Kortom: wil je niet prestatiegericht lopen maar juist als ontspanning, dan is het boek zeer geschikt.
Met enkele zwart-witfoto’s en een checklist op de smartphone.

Bron:
NBD Biblion
recensent: B. Handgraaf
13-09-2017