Dio D-Day

DIO D-Day is het tweede deel van een zevendelige reeks over het meest bijzondere jongetje van deze planeet. Door de magische krachten van tante Margret belanden Dio en zijn hartsvriendin Aine in hun vorige leven. Daar wonen ze als broer en zus in Normandië, vlakbij de D-Day stranden, tijdens de loodzware oorlogswinter van 44/45.

Ze raken verzeild in het verzet en komen voor levensgevaarlijke opdrachten te staan. Zeker als op 6 juni 1944 de invasie van de geallieerde troepen tijdens D-Day dreigt te mislukken. Alleen Dio en Aine kunnen door een listig plan dit onheil voorkomen.

Zijn de kinderen moedig en sterk genoeg om de grote Duitse generaals te verslaan? Lees dit boek en maak zelf deel uit van de grootste invasie uit de wereldgeschiedenis.

Bestellen

Boekinformatie

Titel : Dio D-Day
Auteur : Hans Peter Roel
Prijs : € 14,95
Formaat : 135x210 mm
Uitvoering: Paperback
Pagina's : 304
ISBN : 978 90 79677 13 9
NUR : 283

Lezersreacties

Dio D-Day

Opnieuw heeft Hans Peter Roel een fantastisch jeugdboek geschreven over Dio en zijn hartsvriendin Aine. Een verhaal dat ons mee neemt naar Normandië ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Het is 4 mei 2011. Dio Dante zit in klas 8b van de Nieuwe Stavelotse school. Dio heeft grote interesse in de Tweede Wereldoorlog en kijkt verheugd uit naar de komst van Jean Trichet, een heuse verzetsleider die komt vertellen in de klas. Jean is Fransman en woont in Vierville-sur-Mer.

Jean vertelt over Normandië, de Duitsers die een Atlantische verdedigingslinie bouwden, de gevaren van het verzetswerk, zijn familie die tot de komst van generaal Krebs in een kasteel woonden en de grote invasie in Normandië. Alle kinderen zitten gespannen te luisteren. Vooral Dio toont enorme interesse in het verhaal van Jean Trichet. Wanneer de verzetsleider praat over zijn broertje Dion en zijn zusje Anne, gaat er bij Dio een belletje rinkelen. Beide namen verschillen maar één lettertje van zijn eigen naam en die van zijn hartsvriendin Aine

Zelfs de naam Trichet klinkt hem bekend in de oren en heeft hij in het verleden zelf al niet in Vierville-sur-Mer geweest? Het hele verhaal komt hem zo bekend voor. ‘s Avonds is tante Margret op bezoek. Een rare tante waar Dio nog nooit over gehoord, laat staan gezien heeft. Tante Margret is een bijzonder vrouw. Ze kan mensen naar hun vorige levens terug laten gaan. Eerst argwanend, dan nieuwsgierig luisteren Dio en Aine naar tante Magret.Wanneer de beide vrienden hun ogen sluiten en de rare tante een spreuk in een vreemde taal uitspreekt, vliegen Dio en Aine door de tijd, naar een plaats waar ze vroeger gewoond hebben. Ze komen aan in Frankrijk in het jaar 1944, ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Dit is het begin van een nieuw avontuur voor onze vrienden. Ze gaan bij het verzet en moeten proberen de invasie van de geallieerde troepen tijdens D-Day, die dreigt te mislukken, redden..

‘Dio D-Day’ is een boek vol avontuur en spanning. Een fictief verhaal met waargebeurde feiten in verweven. Het leert de jeugd wat meer over een der gruwelijkste periodes uit de geschiedenis: De Tweede Wereldoorlog.Hans Peter Roel weet opnieuw een verhaal te brengen dat boeit vanaf de eerste bladzijde. ‘Dio D-Day’ leest vlot en de auteur maakt de lezer steeds opnieuw nieuwsgierig, zodanig dat je niet kan stoppen met lezen. ‘Dio D-Day’ is het tweede boek van een zevendelige reeks over Dio en Aine.
Erika v.d. Perre 10 november 2013

info@nextcompany.nl