Dio & de IJskelder

De spanning van Harry Potter, de wijsheid van
een sprookje en het avontuurlijke van Jules Verne

Dio Dante wordt geboren tijdens een totale zonsverduistering. Kort na zijn geboorte krijgt hij van monniken de Tibetaanse beschermketting. Al snel wordt het zijn ouders duidelijk dat Dio een bijzonder begaafde jongen is. Hij groeit op met zijn hartsvriendin Aine en het leven lijkt hem toe te lachen. Op de dag dat Dio 11 jaar oud wordt, krijgt hij een opdracht zich in de oude ijskelder in het Stavelotse bos te melden. In deze ijskelder ontdekken ze een luik in de grond, dat ze openen. Als Dio en Aine naar beneden gaan, valt het luik dicht. Ze komen terecht in het rijk van de wijsheid, dat bestaat uit een zevental bijzondere landen.

Zal het Dio lukken om de 5 oerelementen te vinden? Hij moet het opnemen tegen Azazel, de heerser van het kwaad. Azazel ligt overal op de loer en is er op uit om Dio en Aine uit te schakelen.

Bestellen

Boekinformatie

Titel : Dio & de IJskelder
Auteur : Hans Peter Roel
Prijs : € 10,00
Formaat : 135x210 mm
Uitvoering: Paperback
Pagina's : 304
ISBN : 978 90 79677 09 2
NUR : 283

Lezersreacties

Dio & de IJskelder

Het is een mooi boek geworden, het zal (de) kinderen een hoop leesplezier geven. Zou er ooit een film van gemaakt worden? Daar is het boek geschikt voor, een mooie droom.
Ik hoorde dat er misschien zeven delen zullen zijn, een leuk vooruitzicht!
Katy L. (leerkracht basisschool)

Een avonturenverhaal met de allures van een sprookje!
Dio en Aine zijn hartsvrienden. Ze zitten samen in groep 7 in De Nieuwste Stavenlotse School, de meest sjieke school in Stavelot en zijn altijd samen op pad.Dio is geboren tijdens de totale zonsverduistering op 7/9/2001. Zonsverduisteringskinderen hebben een magische gave. Op de dag dat hij geboren werd heeft hij van de Tibetiaanse monniken een houten kralenketting met een vijfhoekig hangertje gekregen. Deze ketting zou Dio beschermen tegen het kwaad.Dio droomde dikwijls van de Ibutsi indianen. Ze hadden steeds Dio's hulp nodig. Vandaag is het Dio's verjaardag. Hij had al vele cadeautjes gekregen van zijn ouders en hartsvriendin Aine.De post had een rode fluwelen koker met aan de uiteinden twee goudkleurige schroefdoppen bezorgd. In de koker zit een perkament met een boodschap. Wie heeft dit laten bezorgen?Samen met zijn vriendin Aine gaat hij op avontuur naar de ijskelder in het Stavelotse bos.Wanneer ze aankomen aan de ijskelder ontdekken ze een luik. Ze maken het open, gaan de ijskelder binnen en op dat moment slaat het luik dicht en zitten ze opgesloten.Ze ontmoeten daar de geest kardinaal Gregorius. Ze krijgen de opdracht om de vijf oerelementen en het pentium te vinden in de zeven landen van Het Rijk der Geesten. Als ze slagen in hun opdracht zal de wereld verlost zijn van alle kwaad.
Ze vertrekken en proberen de oerelementen in hun bezit te krijgen, wat niet zonder gevaar is.
Azazel, de heerser van het kwaad, met zijn leger Spocks ligt voortdurend op de loer om de twee mensenkinderen uit te schakelen. Slagen Dio en Aine in hun opdracht?
'Dio & de ijskelder' is geschreven door Hans Peter Roel. De ijskelder bij kasteel Groeneveld in zijn woonplaats Baarn heeft hem geinspireerd om dit verhaal te schrijven. 'Dio & de ijskelder' is een avonturenverhaal met de allures van een sprookje. De lezer belandt in een droom en gaat op pad met Dio doorheen de zeven landen. Het is een leuk boek om te lezen, zowel voor jong als oud. Dit boek is het eerste deel uit een serie van zeven boeken en is ook verkrijgbaar als e-book. De Boekenkast kijkt al uit naar het tweede deel!
Recensie “De Boekenkast” Link: http://boekenkast.jimdo.com/recensie-dio-de-ijskel...

info@nextcompany.nl